Nieuwbouw voor slachterij

Het bedrijf Ardenne Volaille startte in 1995 door gepassioneerde pluimveehouders. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van vers gevogelte van hoge kwaliteit: kippenvlees (hele kippen, poten, filets, vleugels) en rauwe en gekookte producten (vleeswaren, verwerkte producten, bereidingen).

Dit nieuwbouwproject omvat de bouw van een nieuwe slachterij en een uitsnijderij met daarnaast een kantoorruimte, een parkeerplaats en de ontwikkeling van private buitenruimtes. Het is gelegen in de industriezone van Libramont-Recogne.

De totale bovengrondse bebouwde oppervlakte is 8.190 m³ bruto met de luifel. De totale lengte van gevel tot straat is 146,40 m en de bouwdiepte is 52,40 m. Een zelfstandig technisch gebouw zal de technische installaties voor water- en afvalverwerking huisvesten. De totale bovengrondse oppervlakte bedraagt 1.026 m² bruto.

De private parkeerplaats beschikt over 101 parkeerplaatsen. Voor bezoekers is een tweede, beperktere parkeerplaats gecreëerd. Het is gelegen aan de voorzijde van het hoofdgebouw. Het biedt plaats aan 25 parkeerplaatsen.

De situering van gebouwen en parkings is afgestemd om te voldoen aan de wettelijke vereisten (stedenbouw, Afsca, enz.), ontlastende beperkingen en om een maximale integratie van het project in zijn omgeving mogelijk te maken. Bij de reflectie werd rekening gehouden met de ruimtebesparing en de beperking van de verharding van oppervlakken.

De keuze van de beplantingen zal de landschappelijke integratie ondersteunen. De verschillende soorten en variëteiten zullen het mogelijk maken om een netwerk van gevarieerde groene ruimten te reconstrueren, waardoor de interpretatie van de plaatsen wordt versterkt. De ongebruikte ruimte in de zuidoosthoek van het project (boven de hoofd parking) zal toelaten om een spontane natuurzone te creëren.

In de noordwestelijke hoek van het project is ook een uitbreidingsgebied gepland voor extra koel- en stockage ruimten.


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten