Appartementen - Paal

De bestaande achterbouw met plat dak wordt volledig afgebroken. De hoofdbouw wordt intern volledig gestript en verbouwd. Hierbij komen er op het gelijkvloers 2 handelsruimtes, op de eerste verdieping 2 appartementen en op de tweede verdieping 1 appartement.

Op de plaats van de vroegere achterbouw komt een stalen structuur met terrassen, en op de begane grond parkeergelegenheid voor 4 auto’s met vuilnis- en fietsenberging. De bestaande kelder in het achterliggend volume wordt vervangen door een nieuwe kelder om extra bergruimte te creëren ten behoeve van de appartementen en/of handelsruimtes. Bij de herinrichting van het bestaand pand hebben we vooral gestreefd naar een optimale verdeling van de beschikbare ruimte binnen het bestaand bouwvolume.

In de appartementen hebben we getracht om deze voldoende woonkwaliteit te geven door deze te voorzien van voldoende buitenruimte door middel van ruime zongerichte terrassen aan de achterzijde. De terrassen aan de achterzijde worden van elkaar gescheiden door een privacyscherm dat zal begroeid worden met een klimplant. Verder worden alle appartementen voorzien van een open leefruimte waarin het daglicht door de achterliggende terrassen maximaal kan binnentreden. Elk appartement heeft op zijn beurt nog een berging in het appartement zelf. Gezien het bestaande pand ook toe was aan een bouwfysische verbetering zal de bestaande gevel vanaf de verdieping volledig ingepakt worden met een isolatielaag en afgewerkt met een gevelbepleistering in een lichtgrijze tint. De bestaande uitbouwen aan de voorgevel wordt afgebroken, en hier komt een nieuw accent met een nieuwe gevelbekleding in een donkergrijze tint. Dit geeft het bouwvolume een nieuwe en hedendaagse look.

Architect: Geert Houtmeyers

Locatie: Paal

DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten