Parallel architecten heette tot voor kort DLV Multiprofessionele architectenvennootschap.

Parallel architecten heeft bureau's gelegen in Heusden-Zolder, Wetteren en Torhout. Ons werkgebied strekt zich uit over heel Vlaanderen en zelfs Wallonië.
Binnen het team van Parallel architecten werken zowel architecten, ir-architecten als architect-assistenten die het project tot een goed einde brengen.

Wij doen alle soorten projecten gaande van moderne nieuwbouwwoningen over renovaties tot stoeterijen en erfgoed.

Ook aan onderwerpen zoals 'levenslang wonen' en 'energiezuinig bouwen' besteden wij de nodige aandacht.
Levenslang wonen vinden wij de dag van vandaag een belangrijk iets. Gezien de hoge bouwkost is het meer en meer de wens van onze bouwheren om ook hun oude dag in hun droomwoning te kunnen doorbrengen zonder al te veel aanpassingen te moeten doen. Hierdoor wordt er al vanaf de ontwerpfase rekening mee gehouden.

Energiezuinig bouwen is iets waar steeds meer en meer bouwheren zelf mee bezig zijn. Gelet op de steeds strengere eisen op vlak van luchtdichtheid, isolatie, verwarming en ventilatie proberen wij de laatste eisen steeds een stapje voor te zijn. Dit proberen wij te doen door het maken van een doordacht ontwerp waarbij vanaf de ontwerpfase zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de orientatie van het perceel, het positioneren van glaspartijen en luifels om oververhitting tegen te gaan.
Ook proberen wij elke woning te voorzien van energiezuinige technieken en zelfs hernieuwbare energiebronnen.
webdesign by CLING bvba